Zwiggelte

Zwiggelte

Welkom in Zwiggelte!

Bed & Breakfast ‘in den Groene Specht’ ligt in het dorpje Zwiggelte, een prachtig authentiek esdorp in de provincie Drenthe, behorend tot de gemeente Midden-Drenthe. Tussen de oude boerderijen liggen grote erven met fruitbomen, ouderwetse moestuinen en kleine weitjes voor het jongvee. Veel oude boerderijen liggen met de achterkant naar de straat en kijken uit over de Westeresch en de Oosteresch.

Het dorp ligt op een steenworp afstand ten noordwesten van Westerbork, dicht bij Beilen en op ongeveer 15 kilometer van Assen.

“Een prachtige Bed and Breakfast in Zwiggelte, Midden-Drenthe”

 

De dorpskern, met de vele oude boerderijen, kent een inwonersaantal van ca. 300. Met het buitengebied erbij zijn er ca. 420 inwoners.
Er is een actieve dorpsgemeenschap op het gebied van ondernemen en recreatie. Ook zijn er diverse verenigingen en er wordt met grote regelmaat van alles en nog wat georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld elke Dinsdag ‘Resto van Harte’ in het lokale Restaurant ‘De Klipper‘, waar tevens Dorpshuis ‘De Schuur’ gevestigd is (reserveren).

Voor meer informatie over de activiteiten in en rond Zwiggelte is het altijd leuk om eens een kijkje te nemen op de website van het dorp.