Museumdorp Orvelte

B&B Zwiggelte - Museumdorp OrvelteOvernachten in de buurt van het prachtige Museumdorp Orvelte? Onze Bed and Breakfast in Zwiggelte bevindt zich op een kleine acht kilometer van rijden vanaf deze prachtige plek in Midden-Drenthe.
Een bezoek aan het dorp is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct:”in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt”.

“In Museumdorp Orvelte herleeft het verleden
en komt de nostalgie tot leven”

 

Stap lekker op de fiets vanaf onze B&B en fiets een mooie route naar dit unieke dorp. Wandel hier vervolgens heerlijk ontspannen over de oude klinkerstraatjes of ga met een paardentram langs de monumentale boerderijen. De diverse ambachtelijke bedrijfjes, musea en winkeltjes brengen het heden en verleden op unieke wijze samen. Genieten ook van de gastvrijheid van het landleven op de verschillende terrassen en natuurlijk  in de gezellige restaurantjes. Het dorpshart is regelmatig het centrale decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen, speciale markten, theatervoorstellingen en nog veel meer. In Orvelte neemt u een kijkje in het verleden, maar wel met beide voeten stevig in het heden. De winkels in Orvelte zijn helemaal van deze tijd. U kunt in het dorp o.a. terecht  voor streekproducten en souvenirs. Ook het Oudhollandse snoep – van polkabrokken tot ulevellen – ontbreekt hier niet! In Orvelte is veel te zien en veel te beleven!

Kinderen

B&B Zwiggelte - Museumdorp Orvelte, het Houten pad van TheodoorOok ZOObizar in Orvelte is een echte aanrader voor kinderen (www.zoobizar.nl).

En net buiten het dorp is een avontuurlijke speelroute “Het houten pad van Theodoor”.  Voor de kleintjes biedt De AmbachtenTuin veel speelvermaak, zoals klompjes schilderen, kopspijkeren en nog veel meer.Het dorp zelf is bijna het gehele jaar toegankelijk, enkele dagen uitgezonderd.

Voor meer informatie, openingstijden, attracties, demonstraties over Museumdorp Orvelte kunt u terecht op de website.