De omgeving

B&B in den Groene Specht | de omgevingIn de omgeving van Bed & Breakfast ‘in den Groene Specht’, kun je heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden richting de mooiste plekjes die Drenthe rijk is. In ons pittoreske dorpje Zwiggelte vind je prachtige straatjes, die je doen denken aan vroegere tijden. Ook de Boermarke is hier nog altijd aanwezig.

De Boermarken (of Marken) zijn ontstaan toen de nomaden zich op vaste plaatsen in Drenthe vestigden. Het gebruik maken van gemeenschappelijke gronden is de oervorm van een Marke. De typisch Drentse omgeving zich door natuurschoon en rust.
Hierdoor is Drenthe een favoriete vakantieprovincie geworden. Niet alleen in het hoogseizoen, maar het hele jaar door komen bezoekers hier tot rust en om te genieten van de prachtige omgeving. Drenthe nodigt uit om elke dag van het jaar bekeken te worden. Ook rond onze B&B valt genoeg te zien en te beleven.

“De omgeving van deze Bed and Breakfast op de Drentse Hooglanden is prachtig!”

 

Indien je, al wandelend door dit prachtige gebied, de omgeving wilt gaan verkennen kun je gebruik maken van de verschillende knapzakroutes, deze leiden je door het afwisselende buitengebied van Zwiggelte langs het Oranjekanaal, over het Zwiggelterveld en door de bossen van boswachterij Hooghalen. Maar ook ‘andere’ wandel- en fietsroutes zijn er genoeg. Van hier uit kun je eindeloos van natuurgebied naar natuurgebied heel Drenthe gaan verkennen.

En of je nu van bossen, heide, vogels, weilanden, landbouw, gezellige dorpjes, hunebedden of lekker eten en drinken houdt.

  • In het beekdal Holmers – Halkenbroek staat een 14 meter hoge uitkijktoren (in de driehoek Elp, Hooghalen en Grolloo). Klim naar boven en kijk de wereld uit. Schitterend!;
  • Op tien minuten rijden (met de auto) bevindt zich Herinneringscentrum Kamp Westerbork; een interessante en historische plek om eens te bezoeken;
  • Orvelte, een prachtig Museumdorp;
  • Meer uit onze omgeving..

 


Kijk anders ook eens op de website van de Drentse Hooglanden.